Hayat Kurtaran Meditasyonlar

Uyumak için meditasyona ihtiyaç duyanlar burada mı?

Meditasyon, çok uzun süredir benim hayatımın bir parçası olmuş durumda. Öncelikle şunu söylemeliyim. Meditasyona oturmayan, kendini dinlemeyen, nefesinde dinlenmeyen varsa gerçekten çok şey kaybediyor. Kendimden örnek verecek olursam, üzüldüğümde, daraldığımda, sinirlendiğimde, herhangi bir soruma cevap aradığımda hepsinin çaresini, cevabını meditasyonda buluyorum. İyi ki meditasyona başlamışım, iyi ki meditasyona alışmışım diyorum.

Her şeyin olduğu gibi meditasyonların da temaları ve çeşitleri var. Ben yerli meditasyonda en çok Deniz Bağan’ı ve Meditasyon uygulamasını takip ediyorum. Hem Deniz Hanım’ın sesi, hem de içeriklerinin güzelliği beni mutlu ediyor. Son dönemde uygulamaya o kadar çok yeni seri eklemişler ki çoğuna hala hakim değilim. Yabancı meditasyonda ise favorilerim aynı ekolden geliyorlar. Hazır dün Roger Gabriel demişken, bugün biraz ondan ve Chopra Center’dan bahsedeyim istiyorum.

Chopra Center ve kurucusu Deepak Chopra, benim hayatıma Özlem ve önerdiği 21 günlük bir meditasyon ile girdiler. Bir daha da çıkmalarına izin vermedim =) En çok “Başarının 7 Spiritüel Yasası” kitabı ile bilinen Deepak Chopra’yı her gün her yerde görebilirsiniz. Spotify’da, Netflix’teki bir belgeselin bir kısmında, Youtube’da. Her yerde. Chopra Center ise onun kurucusu olduğu bir oluşum. İngilizce’den sonra şimdi İspanyolca içerik de yapmaya başladılar. Her gün Instagram’dan canlı yayınlar açarak meditasyon yapıyorlar.

Roger Gabriel, Chopra Center’ın en sevdiğim hocalarından bir tanesi. Kendisini Amerika’da sabahın erken saatlerinde bizde ise saat 18.30 sularında Chopra Center Instagram hesabından açtığı canlı yayınlar sayesinde tanıdım. İyi ki tanımışım! Sesi resmen akıyor. Mantraları, yönlendirmeleri mükemmel. Önceleri uyuyamadığımda Youtube’dan ASMR videoları açardım. Şimdi Roger’ın internet sitesine gidip, sıradan tüm meditasyonlarını açıyorum. Zaten ikinci meditasyona geçemeden mışıl mışıl uykuya dalmış oluyorum.

Siz de Roger Gabriel’in mükemmel sesinden, çok güzel meditasyonlar dinlemek istiyorsanız, buraya tıklayarak hepsine ulaşabilirsiniz.

fundaninharikalardiyari.com – © 2020 – Tüm Hakları Saklıdır.

2 thoughts on “Hayat Kurtaran Meditasyonlar

Bir Yorum Bırakabilirsin